Ingràvid. Passeig en barcaIngràvid. Home orquestra a la furgo.

festival de cultura contemporània de l’empordà

Origen: ingràvid

Ingràvid és un projecte de producció i difusió de projectes culturals actuals. L’essència d’Ingràvid és fer treballar conjuntament a persones NO vinculades a la cultura amb creadors, pensadors, investigadors, artistes i agents culturals diversos.

Amb això assolim un doble objectiu. Per una banda apropar la creació contemporània a la ciutadania. Per altra abordar qüestions, problemàtiques, solucions i reflexions entorn la societat actual tant de manera local com global. Entenem que ambdues coses estan lligades, i que són diversos els contextos en els que des de la creació artística es pot embrancar per mirar de ser una eina més aviat pràctica.

Ingràvid és el festival de cultura contemporània del nord de Catalunya, i pren principalment l’espai públic i la vida quotidiana a la ciutat com a lloc en el que esdevenir, perquè en aquests espais és on adquireix sentit la nostra proposta. Igualment els aparadors i interiors de diverses botigues serveixen com a lloc de fricció entre la creació contemporània i la ciutat.

Prenem Figueres, ciutat natal de Dalí, és la capital de l’Alt Empordà (Costa Brava), a Catalunya, Espanya, és un referent real, traslladable a qualsevol lloc habitat on la vida humana intercanvia i construeix cultura. I prenem també  Perpinyà i tota la seva àrea de influència, i per tant aquest també és espai i escenari d’Ingràvid.
Igualment fem una prèvia a Barcelona amb un tast del festival, en col·laboració amb l’Arts Santa Mònica.

Cada edició participen del festival un munt d’artistes, ponents i altres agents culturals. I el què és més important participa un públic actiu, més nombrós edició rere edició.

Igualment, treballem en xarxa amb entitats, plataformes i altres festivals locals, nacionals i internacionals. Treballem amb escoles, casals, entitats i associacions d’aquestes dues ciutats i de més enllà.